Телевизионни смени

Сестрата на вицепремиера Зинаида Златанова оглави новините в ТВ7

Даниел Чипев смени Бойко Василев като шеф на дирекция "Информация" в БНТ

Сестрата на вицепремиера Зинаида Златанова – Миляна Велева – оглави новините на проправителствените телевизии, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски - TV7 и NEWS7.

Дългогодишната журналистка досега беше изпълнителен продуцент на дирекция "Спорт“ и водещ на спортните новини на медията.

В четвъртък телевизията съобщи за няколко промени в ръководството. Николай Бареков вече официално не е неин изпълнителен директор. На тази позиция остава само Десислава Тошева. Досега тя беше изп. директор по финансовата дейност и съвместяваше поста с Бареков.

Досегашният шеф на новините на TV7 и NEWS7 Жени Павлова става част от борда на директорите на NEWS7. Тя ще отговаря основно за актуалните предавания и ще следи стратегическото развитие на информационния канал. Член на борда на директорите е и Патрик Мартин, представител на компанията собственик "Алегро Кепитъл“.

Промените в близката до всяка власт телевизия, която е свързана с Пеевски, идват, след като Николай Бареков обяви, че ще се отдаде на политическа кариера. Първата голяма политическа цел пред него са изборите за Европейски парламент през 2014 година. Бареков остава водещ на националното турне "България без цензура“, излъчвано по TV7.

И в БНТ има рокади на ръководни позиции. Шеф на най-голямата дирекция "Информация" в обществената медия от четвъртък е Даниел Чипев.

Дългогодишният водещ и продуцент на новини и публицистични предавания поема ръководството на дирекция "Информация" в БНТ, която включва три продуцентски направления – "Новини", "Актуални предавания" и "Спорт". До този момент дирекцията оглавяваше водещият на "Панорама" Бойко Василев, който беше временно изпълняващ длъжността.

Основният акцент в стратегията на новия шеф на информационната дирекция е журналистиката от центъра на събитията, докато те се случват, което е и една от характеристиките на модерната телевизия. Чипев вече работи усилено по идеята за създаването на информационен канал на БНТ и като първа стъпка в тази посока ще бъде интегрирането на новинарския екип на БНТ 2-София към екипа на "По света и у нас".

Една от промените, които вече са в ход, е новата визия и концепция на сутрешния блок "Денят започва". Часовият пояс от 6.30 до 9.00 има нови водещи - младите журналисти Ася Методиева и Росен Цветков.

Друга идея на Чипев, която вече е на екран е публицистичният блок "Още от деня", който ще разшири своя часови пояс, за да намери баланса между новините и коментарите. Тук също БНТ заложи на друг млад журналист - Надежда Узунова, която заедно с Милена Цветанска ще бъде водеща на ежедневния публицистичен слот.

Освен запазената марка на БНТ "По света и у нас" в 20.00 часа, Чипев връща на екрана и традиционните късни емисии след филма в праймтайма в събота и неделя.

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?