Сеул ограничава броя на учениците в училищата след появата на нови вирусни огнища

Сеул ограничава броя на учениците в училищата след появата на нови вирусни огнища

Южна Корея ограничи днес броя на учениците в училищата и детските заведения в Сеул и околностите на столицата в стремеж да локализира новите огнища на коронавируса, предаде Франс прес.

Само една трета от децата ще могат да посещават яслите, основните училища и гимназиите в тази зона, където живее половината население на страната. Останалите ще трябва да учат дистанционно.

В края на февруари Южна Корея стана втората най-силно пострадала от пандемията страна след Китай, откъдето тръгна вирусът, но правителството успя да овладее положението благодарение на добре разработена стратегия за тестване на населението и проследяване на контактите на всеки заразен, заради което бе похвалена от другите страни.

В началото на май част от ограниченията бяха вдигнати и страната започна постепенно да се връща към нормалния живот, но тази седмица в Сеул и района се появиха нови огнища, затова властите наложиха нови рестрикции.

Вчера южнокорейските власти регистрираха максимален брой нови случаи от два месеца насам - 79, но през следващото денонощие - само 58. До момента в страната са установени общо 11 402 случая на заразяване с коронавируса, посочва агенцията. Повечето нови случаи са открити в столичния район.

Броят на починалите от обостряне на хронични заболявания заради новия вирус остава непроменен - 269 общо за страната. За 24 часа от болниците са изписани 23 пациенти; до момента оздравелите са общо 10 363.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?