Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Севделина Арнаудова, БГНЕС

Ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет и се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започна подготовка за предстоящите избори. Това потвърди тя пред Mediapool.

Севделина Арнаудова е сред най-доверените хора на премиера, човекът, който неуморно режисира, снима и публикува във Фейсбук всевъзможните изяви на Борисов, най-често туровете му с джипа. През годините министър-председателят си е позволявал публично да я хока и гони с груби реплики, но очевидно отношенията им остават все така крепки и непомрачени.

Неотдавна Арнаудова попадна във фокуса на общественото внимание поради неочакваната роля, която се оказа, че е играла, в комуникацията на министър-председателя с бившия хазартен бос Васил Божков, който твърди, че е платил близо 67 млн. лв. рушвети на Бойко Борисов и бившия му финансов министър Владислав Горанов за три години. Божков илюстрира корупционната схема с комикс, озаглавен "Приказката за Али Баба". Севделина Арнаудова определи твърденията му за измислица, заявявайки, че тя е "Шехерезада".

Укриващият се в Дубай обвиняем бизнсемен тогава разкри, че тя е посещавала редовно офиса му по нареждане на премиера. Арнаудова потвърди, че се е срещала с Божков, но само в изпълнение на служебните си задължения. Нейният баща е работил за Божков.

Сайтът "Биволъ" разкри, че Арнаудова и съпругът ѝ изплащат голяма къща в Бистрица, която е взета на кредит. Пиарката на Борисов след това обясни за вестник "Сега" произхода на парите си.

Оттеглянето на Арнаудова от МС става факт преди извънредната Национална конференция на партия ГЕРБ в сряда, на която премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви готовност да подаде оставката си и да се посвети на партийните структури. Той все пак допусна вариант правителството да изкара пълния си мандат с друг министър-председател, но въпросът ще се обсъжда с коалиционните партньори от "Обединени патриоти".

Заявката на Борисов и оттеглянето на Арнаудова от МС са ясен знак, че премиерът вече гледа към избори.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Смятате ли, че президентът е "сготвил" премиера със снимките от спалнята?