Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет

Севделина Арнаудова, БГНЕС

Ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова напуска Министерския съвет и се връща на работа в ГЕРБ, защото партията започна подготовка за предстоящите избори. Това потвърди тя пред Mediapool.

Севделина Арнаудова е сред най-доверените хора на премиера, човекът, който неуморно режисира, снима и публикува във Фейсбук всевъзможните изяви на Борисов, най-често туровете му с джипа. През годините министър-председателят си е позволявал публично да я хока и гони с груби реплики, но очевидно отношенията им остават все така крепки и непомрачени.

Неотдавна Арнаудова попадна във фокуса на общественото внимание поради неочакваната роля, която се оказа, че е играла, в комуникацията на министър-председателя с бившия хазартен бос Васил Божков, който твърди, че е платил близо 67 млн. лв. рушвети на Бойко Борисов и бившия му финансов министър Владислав Горанов за три години. Божков илюстрира корупционната схема с комикс, озаглавен "Приказката за Али Баба". Севделина Арнаудова определи твърденията му за измислица, заявявайки, че тя е "Шехерезада".

Укриващият се в Дубай обвиняем бизнсемен тогава разкри, че тя е посещавала редовно офиса му по нареждане на премиера. Арнаудова потвърди, че се е срещала с Божков, но само в изпълнение на служебните си задължения. Нейният баща е работил за Божков.

Сайтът "Биволъ" разкри, че Арнаудова и съпругът ѝ изплащат голяма къща в Бистрица, която е взета на кредит. Пиарката на Борисов след това обясни за вестник "Сега" произхода на парите си.

Оттеглянето на Арнаудова от МС става факт преди извънредната Национална конференция на партия ГЕРБ в сряда, на която премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви готовност да подаде оставката си и да се посвети на партийните структури. Той все пак допусна вариант правителството да изкара пълния си мандат с друг министър-председател, но въпросът ще се обсъжда с коалиционните партньори от "Обединени патриоти".

Заявката на Борисов и оттеглянето на Арнаудова от МС са ясен знак, че премиерът вече гледа към избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?