Северин Красимиров официално е обвинен за убийство и изнасилване

Северин Красимиров при пристигането му в София от Германия, сн. МВР

Прокуратурата официално повдигна обвинения за изнасилване и причиняване на смърт по особено мъчителен начин на арестувания за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров. 21-годишният мъж бе екстрадиран преди ден от Германия, където се бе укрил след тежкото престъпление, а в четвъртък на обяд е транспортиран от София до Русе, където се намира в следствения арест.

Ако прокуратурата успее да докаже тезата си пред съда, Красимиров може да бъде осъден и на доживотен затвор.

Разпитът му в полицията продължи над три часа. Съдебните медици са снели ДНК проба от Красимиров и са установили всички травми по тялото му. Мярката за неотклонение на Северин най-вероятно ще се гледа в петък, но е почти сигурно, че съдът ще го остави за постоянно в ареста.

Преди внасянето на делото в съда прокуратурата трябва да назначи редица допълнителни експертизи, сред които особено важната – психиатрична. Близки на Северин Красимиров казаха, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.

Такова изследване може да назначи и Русенският окръжен съд, пред който Северин Красимиров ще бъде изправен след искането на прокуратура да бъде оставен за постоянно в ареста.

Споделяне

Още по темата

Още от България