Северна Корея призовала САЩ да инвестират в туристическия й сектор

Северна Корея призовала САЩ да инвестират в туристическия й сектор

Заместник-председателят на Корейската трудова партия на КНДР Ким Йон-чхол, който посети САЩ миналата седмица, призова американската страна да инвестира в сектора на туризма в републиката. Това съобщи днес южнокорейският вестник "Тона илбо", позоваващ се на дипломатически източник.

По информация на изданието, в хода на срещата си с американския президент Доналд Тръмп, Ким Йон-чхол разказал за плановете на страната да създаде курорт на световно равнище в севернокорейския град Вонсан.


Вестникът съобщава също, че по време визитата си севернокорейският представител проучил възможностите за снемане на международните санкции срещу Пхенян, в замяна на усилия за денуклеаризация на Корейския полуостров.


В момента Вашингтон и Пхенян чрез няколко канала извършват подготовка за среща на високо равнище между американска президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която е планирана за 12 юни в Сингапур. На 1 юни севернокорейска делегация, начело с Ким Йон-чхол пристигна американската столица и предаде на Доналд Тръмп писмо, съдържащо лично послание от Ким Чен-ун.


В петък Тръмп потвърди, че ще се срещне със севернокорейския лидер на 12 юни в Сингапур, но отбеляза, че на срещата едва ли ще бъдат подписани конкретни документи.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?