Северна Корея заплашва да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак"

Северна Корея заплашва да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак"
Севернокорейска държавна агенция заплаши днес да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак", заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, съобщи Ройтерс.
 
В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия ѝ и най-мощен ядрен опит.
 
Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.
 
"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА.
 
"Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон. "Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят