Северна Македония е заловила 20 терористи, свързани с "Ислямска държава"

Снимката е архивна

Властите в Република Северна Македония предотвратиха терористично нападение след сигнал от посолството на САЩ, съобщават местните медии, цитирани от БГНЕС.

Службите в страната са предприели оперативни мерки и претърсвания на няколко места, за които е имало подозрения, че може да бъдат извършени терористични нападения от членове на радикални структури, свързани с “Ислямска държава“.

В акцията са арестувани 20 членове на терористичната групировка. Операцията е продължила над 5 часа в повечето градове на страната, заловено е и голямо количество оръжие.

Посолството на САЩ в Скопие предупреди, че съществува повишен риск от терористично нападение на територията на Република Северна Македония.

“Наблюдава се повишен риск от терористични атаки в Северна Македония, вдъхновени от екстремистка идеология. Терористичните организации и лица, вдъхновени от екстремистка идеология, възнамеряват да атакуват цивилни граждани, включително американски граждани в чужбина“, съобщи американското посолство в Северна Македония.

Споделяне

Още от България