Северните квартали на София остават без вода в сряда

Северните квартали на София ще останат без вода в сряда – 11 декември заради изграждането на основно канализационно съоръжение "Ляв владайски колектор", съобщиха от "Софийска вода".

От 9 до 23 часа без вода ще останат живеещи в района на кв. "Бенковски", селата Кубратово, Житен и Волуяк, кв. "Орландовци" в района между ул. "Железопътна", ул. 252, ул. "Простор", жп линия, река Владайска, ул. "Сулина", ул. "Христо Станишев" и ул. "Николай Райнов".

От 10 до 22 часа ще бъде спряна водата на селата Балша и Доброславци.

С понижено налагяне на водоподаването ще бъдат кварталите жк."Надежда" - трета и четвърта част, жк."Връбница" – първа и втора част, кв. "Илиянци", селата Требич, Мрамор и Мировяне, кв. "Славовци" и кв. "Кумарица".

"Софийска вода" ще осигури водоноски от 21 часа на 11 декември на адрес в кв. "Бенковски" пред читалището, и пред кметствата в селата Кубратово, Житен и Волуяк. В кв."Орландовци" водонската ще е на кръстовището на ул. "Мара Бунева" и ул. 453.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване на мътността на водата, предупреждават от "Софийска вода".

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация на телефон 0700 12121.

"Софийска вода" предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства.

Споделяне

Още от България