Севернокорейски медии: Тръмп заслужава смърт, защото обиди Ким Чен-ун

Доналд Тръм и Ким Чен-ун
Севернокорейски медии заявиха днес, че президентът на САЩ Доналд Тръмп заслужава да бъде наказан със смърт, защото е обидил лидера Ким Чен-ун. Освен това те писаха, че от страх Тръмп не е посетил демилитаризираната зона на границата между двете корейски държави, съобщи Франс прес.
 
В редакционна статия в. "Нодон синмун" се нахвърли срещу Тръмп, който миналата седмица заяви в южнокорейския парламент, че в Северна Корея има "жестока диктатура".
 
Тръмп посети Южна Корея в голямата си обиколка в Азия. Той се опита да обедини регионалните сили за противодействие срещу ядрената и ракетната програма на Северна Корея.
 
"Най-тежкото престъпление, за което той никога няма да получи прошка е, че дръзна злонамерено да оскърби достойнството на върховния лидер. Нека е ясно, че той е омразен престъпник, осъден на смърт от корейския народ", пише севернокорейският вестник.
 
Откак влезе в Белия дом, Тръмп засилва словесните атаки срещу Ким Чен-ун. В Ханой той заяви: "Защо Ким Чен-ун ме обижда, като ме нарича "стар", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл "нисък и дебел"? А аз толкова се старая да бъда негов приятел - и може би някой ден това ще се случи!"
 
В Северна Корея членовете на династията Ким са почти боготворени, отбелязва АФП.
 
"Нодон синмун" напомня и за отмененото посещение на Тръмп в демилитаризираната зона. Когато бе в Сеул, президентът направи опит за изненадваща визита в зоната, но заради лошото време хеликоптерът му направи обратен завой. 
 
"Това не беше заради метеорологичните условия. Него просто го достраша да се изправи пред мрачния поглед на нашите войници", твърди севернокорейският вестник.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?