Севернокорейският лидер се оплака от неточните прогнози за времето

Много хора по света се оплакват от неточна прогноза за времето, но севернокорейският лидер Ким Чен-ун е решил да направи нещо по въпроса, съобщи Асошиейтед прес.

Ким използва позицията си на върха на властта в авторитарната страна, за да предупреди метеоролозите заради многото неточни прогнози, дължащи се на стари системи за
наблюдение.

 

Предупреждението било отправено по време на посещение на Ким в държавната Хидро-метеорологична служа, състояло се във вторник.

 

Предупреждението е едно от малкото официални признания на бедната, но горда Северна Корея, че има проблеми с остарялата си техника.

 

Северна Корея често пъти е жертва на природни катаклизми, като суши или наводнения. Смята се, че те са влошили хроничния недостиг на храни в страната.

 

По време на визитата си в хидро-метеорологичната служба във вторник Ким е обиколил залите, в които се правят прогнозите и залите с комуникационните и сателитните системи, за да научи подробно как се извършват метеорологичните наблюдения и прогнозите за времето.


Според севернокорейската агенция КЦТА Ким е отбелязал, че има много неточни прогнози, тъй като метеорологичното наблюдение не може да разчита на модерна научна база. Той е
добавил, че страната му се нуждае от точни прогнози за времето, за да защити населението и имуществото от природните катастрофи.

Споделяне

Още от Свят