Севернокорейският лидер сериозно болен?

Южнокорейският вестник „Чосон илбо” е съобщил за рязко влошаване на здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен Ир, което предизвиква сериозни опасения в лекарите. Това съобщи в. „Хералд трибюн” в понеделник

Според южнокорейското издание лидерът на КНДР в последните седмици се чувствал толкова зле, че бил принуден силно да ограничи публичните си изяви. „Ким Чен Ир страда отдавна от сърце и диабет, но сега тези заболявания са се обострили”, казва изданието като се позовава на източник от южнокорейските спецслужби.

Съобщения, че Ким Чен Ир е тежко болен, пише „Чосон илбо”, са се появявали и преди, но този път, според южнокорейското разузнаване, информациите за състоянието на партийния и държавен лидер на Северна Корея са от „много надежден източник”. Такива сведения, според южнокорейския вестник, освен в Сеул, са били получени и във Вашингтон.

Ким Чен Ир оглави Северна Корея през 1994 г. След смъртта на баща си Ким Ир Сен. Самият Ким Чен Ир има трима законни синове, но досега не е определил нито един от тях за свой приемник.

Споделяне

Още от Свят