Севернокорейският лидер яхнат на конче

Странни снимки разпространи държавната агенция на Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер яхнат на конче

Всички се питат кой севернокорейски офицере посмял да яхне "на конче" лидера на страната Ким Чен Ун, но към момента няма отговор на този въпрос.

Наблюдателят на Северна Корея Майкъл Мадън обяснява пред Би Би Си, че мъжът със сигурност не е известна личност в политиката на тоталитарната държава. Униформата му подсказва, че е офицер от средно ниво на Стратегическите сили, които отговарят за тестовете на офанзивни ракети.

Предполага се, че въпросният мъж е играл ключова роля в последния тест на севернокорейските военни, които в последните месеци особено изнервят великите сили.

Друг важен детайл е, че тези кадри са разпространени от държавната информационна агенция на страната.

Според Мадън, който е част от Института за взаимооотношения между САЩ и Северна Корея към университета "Джон Хопкинс", със сигурност снимката е нагласена, "но не напълно машинирана или фабрикувана", а по-скоро знак на окуражение.

Целта и според други специалисти е да се представи Ким Чен Ун като дружелюбен и доброжелателен лидер пред обикновените севернокорейци. Диктаторът прилага друг тип пропагандана международната сцена, където се държи рязко и се опитва да изглежда силен. Към висшия ешалон на партията си той е безмилостен, след като разпореди да бъдат разстреляни дори и негови роднини.

Споделяне

Още от Свят