Севлиево на воден режим заради поройни дъждове

Севлиево е на воден режим от вторник заради падналия късно вечерта в понеделник шестчасов пороен дъжд, съобщиха от областната гражданска защита в Габрово.

Пороят прекъснал на три места магистралния водопровод, доставящ питейна вода за града, уточниха от защитата. Използва се водопровод с по-малък дебит и местни водоизточници, а режимът на пускане на водата все още не е уточнен.

По разпореждане на ДВСК стопани в селата Крамолин, Стоките и Батошево събират труповете на десетки удавени животни, изпраща им се превоз, след което телата ще бъдат изгорени в екарисажа в Шумен.

Пороите са вдигнали нивото на реките Росица, Видима и притоците им с около един метър, има наводнени много частни имоти в няколко балкански села и махали.

Снощи за няколко часа без ток са останали 20 севлиевски и габровски села. Аварията е отстранена през нощта. Прекъснат е пътят от село Стоките към туристическата местност Лъгът.

Според Гражданска защита пороят в Балкана в понеделник около 21 часа е залял и гарата в Кръстец, но до спиране на влаковете не се е стигнало.

Споделяне

Още от България