Севлиевски прогнозира мнозинство на Новото време в следващия парламент

Председателят на ПГ на Новото време Мирослав Севлиевски смята, че новата едноименна партия ще има мнозинство в следващия парламент и че идеите на нововремци са безалтернативни и с тях ще бъдат принудени да се съобразяват всички от дясното пространство.

На въпрос дали Новото време, чийто депутати се отцепиха от царската партия, ще търси коалиция с НДСВ и ДПС в предстоящите парламентарни избори, Севлиевски отговори, че засега НДСВ е политически конкурент на Новото време. Според него важно е да има обединение вдясно и коя партия ще даде съдържание на това обединение. Ние се опитваме да дадем това съдържание, допълни Севлиевски.

Целта на Новото време не е да управлява непременно с механизмите на властта, но и със законодателните механизми, каза Мирослав Севлиевски на среща с журналисти във Враца, цитиран от БТА.

Досега ПГ на нововремци е внесла в парламента 44 законопроекта, като 15 от тях са нови, 29 са за промени на съществуващи закони, посочи той. Много важни за бъдещето на България според Севлиевски са законите за публичност на лобистката дейност, за приватизацията, за етичните норми и проекта за избирателен кодекс.

Новото време ще продължи борбата си против еднократната доза наркотик, защото такава няма, посочи депутатът д-р Недялко Калъчев. Според него признаването ѝ означава да се легализира употребата на наркотици. Проблемът е да спрем тези, които още не са посегнали, а наркоманите да се лекуват, ако искат.

Същевременно депутатът Юлияна Дончева съобщи в Русе, че нововремци вече са готови с проектът на закон за меценатството, който ще разграничава категориите меценати, дарители и спонсори и върху тази основа ще са данъчните облекчения.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: