Сформирана е групата за кадастъра на ски зоната Банско

Сформирана е групата за кадастъра на ски зоната Банско

Сформирана е работната група за разработване на специализирана кадастрална карта и регистър на активите за ски зоната в Банско, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, цитирана от БНР във вторник.

Решението за създаването на такава група бе взето по време на публична дискусия за съдбата на ски зоната Банско, на която екоорганизациите отказаха да дадат картбланш за застрояване на територията. Очакванията са  специализирана кадастрална карта на ски зоната и регистърът с активите на концесионера "Юлен" да изяснят проблемите със собствеността в зоната, около която от години се водят спорове.

Докато не се постигне консенсус между еколозите, инвеститорите и държавните институции няма да се взима решение за изграждане на втори лифт, заяви тя.

Василева допълни, че в работната група влизат представители на екоминистерството, регионалното министерство и Агенцията по кадастъра. "Поканихме за наблюдател и представител на неправителствените организации и мисля, че в много скоро време колегите ще имат вече готово разработено задание за възлагането на тези задачи", посочи екоминистърът.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?