Сграда на Европейския съвет в Брюксел отново е била задимена

Сграда на Европейския съвет в Брюксел отново е била задимена

Новата сграда "Европа" на Европейския съвет в Брюксел в сряда отново е била задимена, "въпреки проверките и предприетите предпазни мерки", съобщиха от институцията. Утре следобед в сградата се очаква да заседават държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Отново, както и миналата седмица, задимяването е започнало от една от кухните на сградата, открита за ползване едва преди 10 месеца. Отново има обгазени служители, отново се предприемат проверки и отново сградата е била евакуирана.

 

Отбелязва се, че произшествието няма да промени намеренията за заседанието на Европейския съвет утре и в петък, предава БТА от Брюксел.

На 13 октомври двайсетина служители в сградата бяха натровени от дим, излязъл от вентилацията на една от кухните в "Европа". Според местни медии поне петима от пострадалите тогава са били приети в болница.

 

До началото на тази година Европейският съвет заседаваше в построената през 90-те години сграда "Юстус Липсиус" и е възможно тя отново да бъде използвана до отстраняването на проблемите в новата постройка.

Споделяне

Още от Европа