Сградата на МВР е била атакувана с домати, двама са обвинени за хулиганство

Сградата на МВР е била атакувана с домати, двама са обвинени за хулиганство

Студенти са замеряли с домати сградата на МВР в София в сряда вечерта. При акцията им са били счупени прозорци на сградата и двама души са били задържани, съобщиха от МВР в четвъртък.

Задържаните – мъж на 23 години и жена на 22 години, са били откарани в Първо РПУ за установяване на самоличността им. Те са били част от по-голяма група от около 20 души. Били са спрени в района на сградата на МВР в центъра на София от полицаи непосредствено след случилото се, се казва в съобщението на МВР.

По-късно от министерството уточниха още, че двамата младежи са били обвинени в хулиганство. Очевидци, цитирани от "Капитал", обаче твърдят, че момчето и момичето са били на около 20 м от счупения прозорец и нямало как да са отговорни за това.

Протестиращите в сряда вечерта блокираха за кратко и кръстовището пред Военния клуб, където се проведе церемонията по връчване на националния приз "Студент на годината - 2013". Не цермонията присъства и премиерът Пламен Орешарски. Нямаше сблъсъци между протестиращи и полиция.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?