Шах турнир с Анатолий Карпов във ВСС

Шах турнир с Анатолий Карпов във ВСС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще бъде домакин в понеделник на шахматна среща между световния шампион по шах Анатолий Карпов и магистрати.

Бившият световен шампион ще участва в сеанс на 10 дъски. Участие са заявили следователи, боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. В срещата ще участват младите български шахматисти Надя Тончева и Константин Георгиев, които са сред младите надежди и обещаващи таланти в областта на шахмата.

Срещата между любителите на шаха и Анатолий Карпов е организирана със съдействието на Ясен Тодоров. Още от аферата "Яневагейт" Тодоров нашумя като едно от "оправните" момчета в този съдебен съвет. Подкрепа за събитието е оказана и от Шахматен клуб "Левски“.

Анатоли Карпов е 12-ти световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г. Той е международен гросмайстор и деветкратен носител на наградата "Шахматен Оскар“. Има голям принос за превръщането на шаха в професионален спорт, припомнят от ВСС.

Анатолий Карпов е на посещение в България по повод провеждането на единадесетия турнир по шахмат за деца "Тракийско конче“ в Стара Загора.

През декември миналата година шах във ВСС игра и друг бивш световен шампион - Веселин Топалов. Целта бе да се популяризира шахът сред представители на правоприлагащите органи.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?