Шампионът Лудогорец срещу Динамо (Загреб), Левски и ЦСКА с лек жребий в Лига Европа

Шампионът Лудогорец срещу Динамо (Загреб), Левски и ЦСКА с лек жребий в Лига Европа

Шампионът на България Лудогорец ще играе с шампиона на Хърватия Динамо (Загреб) във втория предварителен кръг на Шампионската лига, определи жребият, теглен в понеделник в централата на УЕФА в Нион. Първият мач ще е на стадиона в Разград. Първите срещи от турнира трябва да се играят на 17-18 юли, а реваншите на 24-25 юли.

Динамо (Загреб) е шампион на Хърватия през последните седем години. През това време отборът успя да запише и три участия в груповата фаза на Шампионската лига.

Ако Лудогорец успее да преодолее хърватите, отборът ще си гарантира минимум още четири мача в евротурнирите. Отпадането обаче означава, че българският шампион ще прекрати участието си в европейските турнири за тази година.

"Шансовете ни са 50 на 50. Ще търсим елиминиране на Динамо. Ще се борим и ще търсим да се представим на ниво. Със сигурност Динамо е най-сериозният и труден отбор, който можеше да ни се падне", коментира треньорът на отбора от Разград Ивайло Петев.

Спортният директор на Динамо Зоран Мамич каза от своя страна, че Лудогорец е бил един от най-нежеланите противници, защото е напълно непознат.

"Не знаем почти нищо за този отбор, но щом са шампиони на страната си, значи са добри. Заради липсата на достатъчно информация оценявам жребия като неприятен. Показателен за класата на съперника ни е фактът, че са завършили в първенството на България пред грандовете ЦСКА и Левски", каза още той. Целта пред Динамо е класиране в групите на Шампионската лига.

Левски и ЦСКА изтеглиха сравнително лек жребий за участието си във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Левски ще играе с победителя от двойката между босненския Сараево и малтийския Хибърниънс, а ЦСКА - с победителя измежду азербайджанския Баку и словенския Мура.

В същата фаза на турнира Локомотив (Пловдив) ще се изправи срещу холандския "Витес".

Споделяне

Още от Спорт