Шаран от “гьола АЕЦ-Белене“ за Борисов

Шаран от “гьола АЕЦ-Белене“ за Борисов

Шаран от "гьола АЕЦ- Белене" смятат да изпратят на премиера Бойко Борисов жители от общината, съобщиха от пресцентъра на БСП-Плевен в неделя. Според социалистическата партия целта е да се покаже категоричното несъгласие на тези граждани с “манипулативното представяне пред обществеността на състоянието на атомната електроцентрала“

Предложение е било огласено по време на среща на жителите на Белене с народния представител от “Коалиция за България“ Румен Петков, Николай Малинов, член на ИБ на НС на БСП и Васил Антонов, председател на областния съвет на партията в Плевен.

Жителите на общината са настояли парламентарната група на “Коалиция за България“ да продължи да работи за завършването на централата и да представи пред Народното събрание подробна информация за истинското състояние на обекта и направеното досега.

Според прессъобщението “работници от централата окачествяват поведението на премиера като провокативно и целящо недопускане на интерес към централата от страна на стратегически инвеститори“.

Според Румен Петков АЕЦ “Белене" е гарант страната ни да бъде енергиен фактор на Балканите, но с действията си сегашното правителство ще изведе страната ни от енергийната карта на Европа.

Споделяне

Още по темата

Още от България