"Шарлопов груп" инвестира 5 млн. лв. в разширението на хотела си в Сандански

"Шарлопов груп" инвестира 5 млн. лв. в разширението на хотела си в Сандански

Компанията "Шарлоп груп" е инвестирала 5 млн. лв. в разширението си на 5-звездния си хотел "Пирин" в Сандански. Това съобщиха от дружеството по повод официалното откриване на новата хотелска част.

Тя включва 54 луксозни стаи, 2 стаи "Стандарт" и 2 апартамента "Лукс". Архитектурата и вътрешното обзавеждане са с модерен дизайн.

Строителството е било възложено на местна строителна фирма, а в реализацията на проекта са се включили над 100 специалисти и работници.

Първоначално планираната инвестиция е била 4 млн. лв. Увеличихме я с още 1 млн. лв., за да достигнем високите стандарти на обслужването, казва Бояна Шарлопова, член на борда на директорите по време на официалното откриване.


"Непрекъснато нарастващият интерес към живописния район на Сандански, известен с многобройните си СПА и балнео условия за почивка, беше сред основните ни мотиви за изграждането на новата хотелска част. Мотивира ни и стремежът да осигурим на нашите гости възможно най-качествените услуги в бранша", заявява изпълнителният директор на "Шарлопов груп" Ева Шарлопова.

Повече от 12 години парк-хотел "Пирин" е сред основните работодатели на територията на община Сандански. В хотела работят над 170 специалисти, жители на общината, които годишно посрещат повече от 40 000 гости. Ежегодно хотелът внася в общинския бюджет над 90 хил. лв., от които 40 хил. лв. туристически такси и 50 хил. лв. местни данъци и такси, е посочено в съобщението.

Като част от политиката за корпоративна социална отговорност хотелът е сред инициаторите на дуалното обучение и подготвя младежите за пазара на труда. Учениците от града имат възможност да получат професионална квалификация, упражнявайки бъдещата си професия в 5-звездния хотел.

На откриването на новата част на хотела са присъствали кметът на Сандански Кирил Котев и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Специален гост на събитието е бил Неврокопския митрополит Серафим, който е отслужил водосвет за здраве.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?