Шеф на фирма за имоти обрал жилищата на 40 британци в Пампорово

Шеф на фирма за имоти обрал жилищата на 40 британци в Пампорово

Шефът на фирмата за недвижими имоти "Форест Нук мениджмънт" Недялко Кацаров бе обвинен, че е откраднал абсолютно всичко от апартаментите на над 20 англичани и ирландци в курорта Пампорово. Жилищата се намират във ваканционния комплекс "Форест Нук 3", който е менажиран от фирмата на Кацаров. Вместо да им пази собствеността обаче българинът решил да им изнесе цялото обзавеждане.

От прокуратурата съобщават, че британците са си купили жилищата през 2007 и 2008 година. Кацаров е осъществявал управлението и поддръжката на имотите по сключени договори между фирмата му и собствениците на апартаменти.

През януари 2011 година Кацаров взел нещата в свои ръце и наел работници да оставят жилищата на голи стени. Той отнесъл всичко, което може да се носи - телевизори, хладилници, аспиратори, микровълнови печки, готварски печки, кухненски шкафове, дивани, маси, столове, легла, душ кабини, моноблокове, бойлери и др.

Общата стойност на присвоените вещи е над 82 000 лв.

След над четири години разследване от Националната следствена служба най-накрая са повдигнали обвинение за епичната кражба. По делото са събрани 112 тома доказателства.

Поради необходимост от извършването на следствени действия във Великобритания и Северна Ирландия, съдебната поръчка по разпитването на 40 британски и ирландски граждани е изпълнена за една година.

Засега Недялко Кацаров е на свобода срещу гаранция от 2 500 лв.

Споделяне

Още от България