Шеф на футболен фенклуб в Благоевград убит в дома си

Димитър Сукалински - Банскалията. Сн. в. "Струма"

41-годишният Димитър Сукалински, с прякор Банскалията, председател на фенклуб  ”Пирин - Реален”, е бил открит мъртъв в дома му в жк ”Еленово” в Благоевград, съобщиха в петък от МВР.

Тялото на Сукалински е намерено около 22.00 часа в четвъртък. Преди да умре, той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на спешния тел. 112.

Според първоначалната информация мъжът лежал мъртъв в коридора на жилището, а вратата била заключена отвън.

Сукалински бил с дълбока рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени вероятно при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Мъжът е починал е от кръвозагуба.

Пред полицията близък до Сукалински разказал, че към 19.00 часа мъжът казал, че "има работа с едни момчета" и тръгнал да се прибира към дома си. Според съседи убитият се качил в апартамента си с двама души.

Работата на полицията по случая продължава. Мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял вчера.

"Предприемат се обичайните процесуално-следствени действия. В момента колегите имат определена насоченост към определени лица, но към настоящия момент няма нещо, което да отговоря за конкретни лица, които да са в съответните арестантски помещения в ОД МВР-Благоевград", коментира случая в характерния си стил вътрешният министър Цветан Цветанов.

По-късно стана известно, че е задържан 35-годишният Златан Георгиев – Златния.  Министър Цветанов потвърди, че арестът е във връзка с убийството на Сукалински. В жилището на Георгиев в Благоевград е бил извършен обиск, продължил повече от час и половина.

Споделяне

Още по темата

Още от България