Шеф на секретен обект арестуван за подкуп

Началникът на секретен далекосъобщителен обект в Стара Загора, е бил арестуван в четвъртък вечерта при специализирана акция на полицията, съобщиха в петък от Окръжната прокуратура в града. Арестуваният е уличен в получаването на подкуп от 2 хил. лв.  

Задържаният е с чисто съдебно минало и с добра служебна характеристика. Окръжният прокурор Николай Божинов съобщи, че подкупът е бил поискан от 53-годишния служител, за да не създава пречки пред строително-монтажните работи в далекосъобщителен обект “Стара Загора – 2”.

Окръжният съд постанови постоянна мярка задържане под стража, при закрити врати, заради обстоятелства, свързани с държавна тайна.

Към задържания държавен служител е повдигнато обвинение за вземане на подкуп при използване на служебно положение. За такова деяние се предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Вероятно обектът е в системата на Изпълнителна агенция “Държавна мрежа за сигурност и отбрана”, в която бяха отделени съоръженията, свързани със системата за оповестяване по време на война. Преди това те бяха в структурата на БТК. След приватизацията на телекомуникационната компания съоръженията бяха отделени и обособени в изпълнителната агенция, която е на подчинение на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.   

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?