Шеф от "Топлофикация" стана зам.-кмет по екологията на София

Десислава Билева (крайната вдясно) беше представена от кмета Йорданка Фандъкова по време на инспекция на метростанция "Хаджи Димитър". Там бяха и шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев (в средата на заден план), както и зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев (вляво). Сн. БГНЕС

Бившият председател на надзорния съвет на общинското дружество "Топлофикация - София" Десислава Билева е новият заместник на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Билева ще отговаря за екологията на мястото на подалата оставка Йоана Христова.

Билева беше представена от Фандъкова във вторник, въпреки че още с оттеглянето на Христова съветници от "Демократична България" обявиха, че това ще е новият заместник-кмет по екологията. Сама Билева беше освободена от ръководството на "Топлофикация" преди около 3 седмици по свое желание. Тогава се говореше, че мотивите ѝ са кариерно издигане.

По образование Билева е икономист. Според Фандъкова е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството.

В ресора ѝ попада проектът за изграждане на когенерация за производство на парно и ток от отпадъци на една от площадките на "Топлофикация-София". Това ще е една от най-големите поръчки на Столичната община, която се очаква да бъде обявена в следващите месеци. По думите на Фандъкова Билева е работила по темата като част от ръководството на парното.

"Госпожа Билева беше човекът, който преди няколко месеца ме сезира за сключени договори на старото ръководство на "Топлофикация" с фирми на Христо Ковачки, без решение и информация към надзорния съвет", каза Фандъкова във вторник.

"Аз не принадлежа към никоя политическа партия. Ще работя изцяло за целите на най-проблемната тема, а именно подобряване качеството на атмосферния въздух", заяви от своя страна новият зам.-кмет.

Споделяне

Още по темата

Още от България