Шеф в Агенцията за енергийна ефективност ще заеме мястото на Вальо Топлото

След повече от три часа и половина обсъждания общинската комисия за избор на член Съвета на директорите на “Топлофикация – София” реши да излъчи за поста главния секретар на Агенцията за енергийна ефективност Стоян Тодоров, научи Mediapool в сряда от свои източници в Столична община. 

Негови конкуренти бяха четирима кандидати - Петър Илиев и Любомир Кичев, които и в момента работят в дружеството, както и Огнян Нечев и Наско Михов, които заемат ръководни постове съответно в “Чез България” и “Информационно обслужване”. 

Самият Тодоров за кратко също е заемал ръководна позиция в “Топлофикация - София” преди няколко години. 

Очаква се в четвъртък Столичния общински съвет (СОС) да потвърди номинацията на работната група за излъчване на човек, който да заеме мястото на арестуваните изпълнителни директори на компанията Валентин Димиров и Георги Рогачев. Очакванията са СОС да гласува без дебат номинацията на Тодоров тъй като в комисията влизат по един представител на всяка политическа група в градския парламент.  

Комисията бе оглавявана от кмета на София Бойко Борисов и председателят на съвета Владимир Кисьов (СДС). 

Ден след като СОС потвърди избора на Тодоров, той ще бъде поставен на гласуване пред Общото събрание на акционерите в “Топлофикация - София”, където има нужда и от подкрепата на хората излъчени от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България