Шеф в болнична верига оглави Лекарския съюз

Д-р Иван Маджаров

Управителят на частната пловдивска болница ”Пълмед” д-р Иван Маджаров е новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС). Той оглави съсловната лекарска организация в петък вечерта след балотаж със сегашния председател д-р Венцислав Грозев.

Маджаров, който се включи в битката за председателското място в последния момент, получи 220 гласа срещу 170 за Грозев.

В първия тур Маджаров беше подкрепен от 188 делегати, Грозев от 136, а другите двама претенденти за поста д-р Цветан Райчинов и д-р Георги Тодоров събраха скромните 35 и 33 гласа.

Зад кандидатурата а Маджаров застанаха двете най-големи регионални колегии – в София и Пловдив.

"Благодаря. С д-р Грозев си оставаме приятели. И, колеги, макар че не мога да го искам официално, ще се боря за повече пари пред всички инстанции", заяви Маджаров след избирането му.

Досега той оглавяваше частната пловдивска болница ”Пълмед”, която е част от веригата на бизнесмена Михаил Тиков, включваща още столичната ”Софиямед”, бургаската ”Бургасмед”, както и медицински центрове в Пазарджик, Велинград и др.

Самият Тиков също е бил кандидат за председател на БЛС, а негови кадри често попадат на властови позиции в здравеопазването.

За последно нашумя случаят със зам.-министъра за един ден Стоил Апостолов, който беше освободен от премиера Бойко Борисов през май миналата година само няколко часа след назначаването му.

Това стана след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов бе управител – ”Бургасмед”.

Попитан как ще гарантира, че няма да има обвързаности, новоизбраният председател на БЛС Иван Маджаров каза на делегатите, че може само да им даде думата си. По думите му не трябва да се прави разделение на лекарите на такива в доболнична и болнична помощ и на работещи в частни или държавни структури, а да се гледа дали човекът има способности или не.

Споделяне

Още по темата

Още от България