Шеф в МВР опитал да вземе печалбата на възрастна жена с краден тото фиш (видео)

Полицейски началник представил краден тото фиш в опит да вземе печалбата на възрастна жена. Зам.-шефът на столичното Трето РПУ е арестуван, а заедно с него е задържан е началник на сектор от СДВР. Те бяха задържани в сряда на работните си места. Според полиция и прокуратура двамата са участвали в опит зам.-шефът на районното да прибере 12-те хил. лв. печалба за себе си.

Кражба

Възрастната жена, която редовно играела тото, била обрана в трамвай. От чантата ѝ бил взет портфейлът с личните документи, малка сума пари и печелившия тото фиш. Тя подала жалба в полицията, разказа говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Преди това отишла в тотопункта и поискала да ѝ се плати печалбата, но ѝ обяснили, че парите ще бъдат преведени по банков път и тя решила да изчака и да открие банкова сметка.

https://www.mediapool.bg/gal/86/orig_b3336e1dec5d1b4fe92c67fd6b13a20b.jpg
Арестът на зам.-началника на Трето РПУ, Снимка: МВР

Жалбата била докладвана лично на зам.-началника на районното. В нарушение на правилата в МВР той я препратил на началник-сектора в СДВР. Преписката изобщо не била изведена деловодно. Началник-секторът изпратил писмо до Спортния тотализатор, с което настоявал да му се даде информация кой е печелившият и каква е печалбата.

"В писмото изрично било указано цялата кореспонденция да се води единствено и само с него, и то – на ръка. Категорично е установено, че зам.-началникът на Трето районно е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка с цел да получи печалбата", заяви Милева.

Всички са знаели

Освен жалбата в полицията, възрастната жена е съобщила и на тотото, че фишът ѝ бил откраднат. Целта ѝ е била да запази печалбата, разказа шефът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков. Той обясни, че жената сама се грижела за малко дете. По самата полицейска преписка имало данни, че и в тотализатора знаят за кражбата. Това обаче не спряло полицаите.

https://www.mediapool.bg/gal/86/orig_b553886c8cb393757b415bd76c7df85c.jpg
Задържането на началник-сектора в СДВР, Снимка: МВР

Засега от прокуратурата не казват как точно фишът е стигнал до полицейския шеф. Милева обясни, че разследването било на два дни и подробностите се уточнявали. Банков намекна, че на арестуваните вероятно ще бъдат повдигнати обвинения и за други престъпления.

"Въпросният тото фиш първоначално е бил в дамата, безспорно от доказателствата и снимковия материал. Впоследствие се е озовал в зам.-началника. На този етап аз не бих давал подробности, защото предстоят и други обвинения", заяви шефът на "Вътрешна сигурност".

Споделяне

Още по темата

Още от България