Шефът на агенцията по технически надзор стана депутат

Александър Манолев

Служебният кабинет освободи Александър Манолев от поста председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) поради избирането му за депутат.

Решението е прието неприсъствено, съобщиха от правителствената информационна служба.

За временно изпълняващ функциите на председател е определен заместник-председателят на агенцията Валтер Василев.

Александър Манолев е избран за депутат с листата на ГЕРБ от избирателен район Благоевград. Той беше назначен за шеф на ДАМТН в края на август 2016 г. Под негово ръководството бяха въведени редица промени в начина на работа на агенцията и беше завишен контрола в секторите, за които отговаря. В резултат на това през 2016 г. бяха събрани рекордни приходи в общ размер на над 3.5 млн. лв., посочват от ДАМТН.

Преди да оглави агенцията Манолев беше заместник-министърът на туризма. 40-годишният депутат е син на доскорошния кмет на петричкото село Кулата Димитър Манолев и има над 15-годишна професионална кариера в големи компании у нас. Бил е търговски директор на "Булгартабак".

Новият временно изпълняващ функциите на председател Валтер Василев е икономист по образование, завършил висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство. Той е работил е в Столичната дирекция на вътрешните работи и в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР, посочват от ДАМТН.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?