Шефът на Агенцията за българите в чужбина е освободен

Правителството освободи по негова молба председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов. Това съобщи правителствената информационна служба. В съобщението не е посочено дали това е станало с неприсъствено заседание.

 

За временно изпълняващ длъжността е определен сегашният заместник-председател на агенцията Йордан Янев. Той ще остане на поста до назначаването на титуляр, е посочено в съобщението.

 

"Причините за напускането ми са лична преценка, че политиката, която води агенцията, и политиката, която трябва да бъде в синхрон с другите институции, се разминават. И тъй като считам, че имаме разминаване на позициите – хубаво е тази политика да бъде отпушена", заяви Росен Иванов пред "Фокус".

 

Росен Иванов оглави Агенцията за българите в чужбина през май 2010 г., след като правителството на ГЕРБ освободи от поста Райна Манджукова заради некоректно ѝ поведение спрямо кабинета, според официалното съобщение. 

 

Иванов беше съветник на тогавашния министър без портфейл и настоящ директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?