Шефът на "Автомобилна администрация" ще съди Николай Колев-Босия

Шефът на "Автомобилна администрация" ще съди Николай Колев-Босия

Шефът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Дамян Войновски ще заведе две дела срещу гладуващия Николай Колев-Босия, обяви директорът в сряда пред бТВ.

Въпреки че не уточни какви точно са претенциите му, от думите му стана ясно, че най-вероятно Войновски смята, че е станал жертва на клевета.

"Господин Колев непрекъснато хвърля обвинения, които са общи и без конкретика. Не могат просто така да се изсипват безпочвени обвинения. Николай Колев подава сигнали, които са абсолютно неверни", коментира шефа на агенцията.

Босия гладува вече 64-и ден с искане за оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента заради корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки. Повод за гладната му стачка стана възстановяването на уволнени за корупция служители на "Автомобилна администрация".

По темата бе създадена временна анкетна комисия в парламента, която обаче засега не е произвела друг резултат, освен да сезира главния прокурор Сотир Цацаров с данните, предоставени от Колев.

Войновски каза още, че в момента регистрацията на автомобили се извършва в около 30 пункта в цялата страна и това създавало затруднения. Именно заради това агенцията предлага проверките за техническата изправност на колите да се прави в частни пунктове. Данните щели да се записват в сървъра на агенцията и ще се предават на МВР при нарушения.

Споделяне

Още от България