Шефът на БАИ очаква Ричард Брансън да инвестира у нас

Ричард Брансън

Очаквам Ричард Брансън да инвестира в България, коментира Стамен Янев, директор на Българската агенция по инвестиции, по повод очакваната визита на екстравагантния британски милиардер в София. На 19 май Брансън идва за пръв път в страната ни, за да изнесе лекция за предприемачеството и личния си успех.

Тъй като Брансън  рядко посещава малки държави като България и изнася само 20 подобни лекции годишно, чиито приходи отиват за благотворителност, Янев смята, че визитата му у нас може да е завърши и с инвестиция в български бизнес проект.

"С това идване ще подскажем на света, че България е добро място за правене на бизнес и очаквам с тази визита да подобрим средата и поне да ентусиазираме младите хора”, посочи Янев пред бТВ в неделя.

Световноизвестният милиардер е основател на конгломерата "Върджин груп”, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс”, телекомуникационната "Върджин мобайл” и авиокомпанията "Върджин Атлантик”.  Негова е и компанията за космически туризъм "Върджин галактик”, а Брансън е познат с приключенския си дух..

Споделяне

Още от Бизнес