Шефът на ББС заплашен със смърт заради уволнението на водещия на "Топ Гиър"

Шефът на ББС Тони Хол е под охрана заради смъртна заплаха, сн. ЕПА/БГНЕС

Смъртна заплаха е получил генералният директор на ББС лорд Тони Хол заради уволнението водещия телевизионното шоу "Топ гиър" Джеръми Кларксън, който нападна физически продуцента на предаването, задето не осигурил храна след снимачен ден, предаде ББС в неделя.

Поради тази причина домът на Хол е под охрана, както и самият медиен бос и съпругата му, а полицията разследва смъртната заплаха.

Хол е получил заплахата за убийство по електронната поща на 25 март, като изглежда мейлът е изпратен от място извън Великобритания.

Полицията потвърди, че разследва "заплахите с убийство, но засега няма никакви арести".

Според "Дейли мейл", Тони Хол и съпругата му Синтия се охраняват от осем бивши служители на специалните части срещу близо 1000 британски лири (1490 щатски долара) дневно.

"Хол се превърна в мишена, след като взе окончателно решение да не продължава договора с Кларксън, който е най-ярката звезда на ББС", изтъква "Дейли мейл".

Както заяви самият шеф на Би Би Си, популярният водещ бе уволнен заради това, че е използвал физическа сила, а също заради "крайно обидните изказвания", отправяни дълго време към продуцента на "Топ гиър" Ойсин Таймън. Последният в същото време не е подал оплакване срещу Кларксън и вече обяви, че не смята да го съди.

Споделяне

Още от Общество

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?