Шефът на БНР обещава по-високи заплати, протестиращите не му вярват

Шефът на БНР обещава по-високи заплати, протестиращите не му вярват

На среща със страните в проблемната ситуация в БНР генералният директор на радиото Радослав Янкулов заяви, че заплатите в медията ще бъдат увеличени за сметка на част от хонорарите. Това, по думите му, ще стане е в резултат на функционален анализ на дейностите в радиото. Във вторник той  отново повтори, че остава отворен за диалог и че финансовият въпрос ще бъде решен.

"Проведохме процедура, избрахме фирма, която буквално след ден-два встъпва в радиото и започва да прави функционален анализ на дейностите в БНР. Едновременно с това - подготовка и реализация на атестиране на служителите в БНР. Нали за повишаване на заплатите говорим, не опит, а реализация - хонорарите към заплатите, заплатите увеличени", заяви Янкулов.

Въпреки това обаче представителите на протестиращите Силвия Великова и Таня Величкова напуснаха срещата.

"Това, което пропускате и всъщност се наложи да дойдем да ви го кажем лично, затова сме и тук от името на колегите си, е, че диалог е възможен, когато има доверие. За тези две години, и с разделението, което направихте, вие загубихте нашето доверие", заявиха журналистките.

Директорът на програма "Христо Ботев" Стефан Димитров изрази своето учудване от тяхното напускане.

"Аз поне лично не чух някакъв аргумент защо точно е поискана оставката. Когато тези хора се появят на телевизионния екран на bTV или в "Нова", те казват - има политически натиск, има не знам си какво, няма диалог, няма ние не разбрахме какво има нещо скрито покрито в радиото", каза Димитров.

Предварително обявеното присъствие на председателя на СЕМ Георги Лозанов не се случи. Получено бе писмо, в което от медийния регулатор заявяват, че категорично отказват да се ангажират с конфликтите в радиото, тъй като това не е в техните правомощия.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?