Шефът на болници "Токуда" се оттегля заради скандал с незаконно финансиране

Болница Токуда в София

Шефът на японската верига болници "Токуда" Торао Токуда предложи във вторник да подаде оставка заради скандал с измама по време на парламентарните избори през декември миналата година, предаде агенция Киодо, като се позова на негово изявление.

75-годишният Токуда, основател на групата "Токушукай", която има 66 болници в Япония и една в София, изрази това намерение, след като полицията обискира на няколко пъти централата на групата в Токио и други нейни офиси от 17 септември.

Причина за това са подозренията, че персоналът на "Токушукай" е подпомогнал незаконно предизборната кампания за изборите през декември на сина на основателя на групата - Такеши Токуда, който е депутат в долната камара на японския парламент от управляващата Либерално-демократическа партия (ЛДП).

Торао Токуда обяви, че възнамерява да сътрудничи напълно с воденото в момента разследване, посочва агенция Киодо.

Самият Торао Токуда бе член в Камарата на представителите на японския парламент от втори избирателен окръг в южната префектура Кагошима в продължение на четири мандата, преди да се оттегли от политиката през 2005 г. Той бе наследен като депутат от своя син, който спечели през декември трети пореден мандат.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?