Шефът на ДАНС и главният секретар на МВР на разговори при главния прокурор

Шефът на ДАНС Константин Казаков и главният секретар на МВР Калин Георгиев са провели разговори с главния прокурор Сотир Цацаров в кабинета му. Ръководителят на държавното обвинение потвърди за двете срещи без да уточнява какви теми е обсъждал с Казаков и Георгиев.

"Това е нормален работен ден, провеждат се нормални работни срещи в рамките на нормален работен ден, какво се обсъжда в него е въпрос на нормална работа и нормален ритъм", коментира лаконично Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Само преди ден служебният премиер Марин Райков обяви, че очаква ДАНС и прокуратурата да стиковат позиции по скандала с последното анонимно писмо до медиите, подписано от "група достойни прокурори", в което се казваше, че акцията с бюлетините в Костинброд е поръчана от Сергей Станишв и медийния бос Делян Пеевски.

От думите на Цацаров в сряда стана ясно, че включените в писмото документи от делото по случая най-вероятно са изтекли от ДАНС, където са се намирали в дните след парламентарния вот. В доклад на агенцията по случая обаче това се отрича, съобщи в четвъртък Райков.

Главният прокурор реагира единствно в четвъртък, че няма да проверява изнесеното от него чрез ДАНС или чрез нечии изказвания, а чрез "силите на прокуратурата".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?