Шефът на държавните пристанища е освободен без мотиви

Транспортният министър обяви конкурс за избор на нов генерален директор

Доскорошният директор на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов

Министърът на транспорта Георги Тодоров е освободил Ангел Забуртов от поста генерален директор на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ). Това съобщи Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) без да се посочват мотиви.

С друга заповед транспортният министър е обявил конкурс за избор на генерален директор на държавното предприятие, съгласно реда на Закона за публичните предприятия и правилника за неговото прилагане.

Новината за уволнението на Ангел Забуртов идва дни след като Административният съд във Варна разпореди на изпълнителния директор да ДППИ да отговори на запитването на журналиста от dnevnik.bg Спас Спасов за удълбочаването на каналите на пристанище "Варна". В мотивите си съдът посочи, че това е национален обект и обществото има право да знае за него. Реализацията на този проект обслужва интересите на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, защото ще има възможност товарите да бъдат насочени към неговия порт.

Сега със смяната на директора обществото в близките месеци отново няма да получи отговор за обекта.

Любопитна подробност е, че преди да стане служебен министър на транспорта Георги Тодоров беше председател на Съвета на директорите на държавното предприятие "Пристанищана инфраструктура" и работеше с Ангел Забуртов.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?