Шефът на ЕНП използва порното, за да защити обединена Европа

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол илюстрира преимуществата на обединена Европа с обяснението, че по времето на националните граници и валути е било дори много по-сложно да се гледат порно филми, съобщи Франс прес.

"Когато идват групи млади посетители (в Европейския парламент), които ми казват, че от Европа няма полза, аз им говоря за защитата на околната среда, за безопасността на храните. Казвам им също, че на техните години, като съм бил на 18, когато исках да пътувам до Кел (град от другата страна на границата срещу Страсбург) да гледам порнофилми, които бяха забранени във Франция, понякога трябваха два часа и половина да се мине границата! Докато стигнеш до киното, филмът е свършил! Пък и на всяко второ пътуване забравях портмонето с дойче марките! Като обяснява човек такива неща на младите, те веднага разбират каква е ползата от Европа", обясни Дол в интервю за вестник "Дерниер нувел д'Алзас".

Лидерът на ЕНП припомня интервюто и основните моменти от политическата си кариера, включително срещите си с президентите Барак Обама и Владимир Путин.

Споделяне

Още от Европа

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?