Шефът на Епъл е убеждавал Тръмп да не изтегля САЩ от Парижкото споразумение

Тим Кук

Шефът на американската компания Епъл (Apple) Тим Кук е разговарял с президента на САЩ Доналд Тръмп в опит да го убеди да не изтегля страната от Парижкото споразумение за климата. Това съобщи самият ръководител на корпорацията пред агенция Блумбърг.


"Той ме изслуша, но взе друго решение - не каквото бих желал, според мен е взел погрешно решение, което не отговаря на интересите на САЩ", отбеляза Кук.

Шефът на Епъл изтъкна, че смята споразумението за извънредно важно. "Борбата с климатичните промени трябва да се води съвместно. Отделни страни няма как да решат проблема", заяви той.

Кук добави, че не е сметнал за нужно да се включи в някой консултационен съвет към Белия дом, тъй като бизнесът му отнема много време, а и не смята подобни съвети за "чак толкова полезни". Но допълни, че не изключва да дава на Белия дом препоръки по други въпроси в бъдеще.

По-рано шефът на "Уолт Дисни" Боб Айгър и милиардерът екозащитник Илон Мъск напуснаха консултативни съвети към Белия дом в знак на несъгласие с решението на Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?