Шефът на “Епъл“ ще даде наследството си за благотворителност

Тим Кук

Изпълнителният директор на американската корпорация "Епъл" Тим Кук планира да даде цялото си състояние за благотворителност, като си запази само средствата, които ще са му необходими за образованието на неговия племенник. Това съобщи бизнесменът в интервю за сп. "Форчън", цитирано от БГНЕС.

Според оценката на изданието, общата стойност на активите, притежавани от Кук надхвърля 800 милиона долара. Шефът на "Епъл" възнамерява да предостави средствата за борба с разпространението на СПИН, за цели, свързани със защитата на правата на човека, както и за реформиране на имиграционната система в САЩ.

Кук заявява пред списанието, че вече е започнал, без много шум, да дарява средства, но иска да разработи систематичен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове.

През 2012 г. той дари 50 милиона долара за нуждите на болниците в Станфордския университет в Калифорния. Предостави също 50 милиона долара на международната благотворителна организация Product Red, специализирана в борбата срещу разпространението на ХИВ, туберкулоза и малария.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?