Шефът на ФБР мислел еднакво с премиера Борисов

Снимка: БГНЕС

"Мислим еднакво с премиера Бойко Борисов и за мен беше важно да посетя България в началото на моя мандат." Това заяви в сряда шефът на ФБР Джеймс Коми след разговора си с премиера Бойко Борисов.

Коми е на първо свое посещение в София, по покана на председателя на ДАНС Владимир Писанчев. В програмата му е предвиден и разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.

"Обсъдихме някои от дейностите с премиера, с които се занимавахме, когато бяхме по-млади. Надявам се да продължим прогресивната връзка между двете агенции", продължи Джеймс Коми.

"Ще продължи добрата работа, която имахме и с предишния директор, и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента", каза от своя страна премиерът.

Директор Коми се срещна и с български възпитаници на Националната академия на ФБР, за да ги поздрави за успешното приключване на това нелеко обучение в Куантико, щата Вирджиния, проведено заедно с техни колеги от САЩ и други страни по света.

Директор Коми подчерта необходимостта правоприлагащи агенции и прокуратури да продължат да се обучават и работят заедно, тъй като тези партньорства са жизненоважни за устойчивия успех в борбата срещу престъпността и тероризма, съобщиха от американското посолство.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?