Шефът на “Газпром” разговаря със Станишев в София

Председателят на Управителния съвет на ОАО “Газпром” Алексей Милер е пристигнал на няколкочасово посещение в София в четвъртък и се е срещнал с премиера Сергей Станишев и с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, предаде правителствената пресслужба.

В краткото съобщение до медиите се казва, че на срещата е било обсъдено изпълнението на меморандума между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром експорт", дъщерно дружество на ОАО "Газпром", както и техническите въпроси, свързани с реализацията на проекта Бургас - Александруполис.

Меморандумът между "Булгаргаз" и “Газпром експорт" бе подписан в София на 18 декември м. г. Той предизвика остри спорове доколко са изгодни новите условия, които “Газпром” предоставя на България за доставката и транзита на газ. 

“Газпром” е една от руските държавни фирми, които имат мажоритарен дял в дружеството, което ще изгражда петролопровода Бургас – Александурполис.

Освен това контролираният от Кремъл енергиен гигант има доминиращо участие в компанията, българското правителство избра за изграждането на АЕЦ “Белене”.

Споделяне

Още от Бизнес