Шефът на кабинета на Румен Петков даде показания в прокуратурата

Началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Румен Петков - Александър Петров, в петък се яви в прокуратурата, за да даде обяснения  по лицензирането на съмнителен бизнесмен от Комисията по хазарт, чийто член е политсекртарят, пренебрегвайки становището на службите, научи Mediapool от прокуратурата.

Държавното обвинение образува досъдебно производство срещу неизвестен брой “виновни длъжностни лица” от Комисията по хазарт в края на миналата година. Разследването е по чл. 282 от Наказателния кодекс (НК), който предвижда до 5 години затвор при доказано нарушение или неизпълнение на служебните задължения “с цел да набави за себе си или за друг облага”. Юристи обаче многократно са коментирали, че са единици осъдените “виновни длъжностни лица”.

Официално Александър Петров излезе в отпуск до приключване на разследването на прокуратурата.

Според информация на БНР, освен Александър Петров, показания пред прокурор вече са дали останалите четирима членове на комисията, и.д. председателят на комисията Димитър Терзиев, служителите на финансовото министерство Иван Яничаров и Камелия Стоянова, както и началникът на местата за лишаване от свобода Петър Василев, който единствен гласувал против лицензията.

Споделяне

Още по темата

Още от България