Шефът на кабинета на социалния министър не е успял да върне всички бонуси и си отива

Началникът на кабинета на социалния министър Тотю Младенов Димитър Марков беше освободен от поста заради невърнати бонуси за 2010 и 2009 година.

Марков е казал пред БНР, че напуска по лични причини, но от социалното министерство заявиха, че той е върнал 4070 лв. взети бонуси за 2011 г., но не е върнал 11 205 лв. допълнително взето възнаграждение за 2010 и 2009 година.

Новината бе огласена от министерството в петък, при положение, че в сряда премиерът Бойко Борисов декларира, че всички висши държавни служители са върнали допълнителните си възнаграждения “до стотинка“.

Същото декларира и началникът на кабинета му Румяна Бъчварова още миналия петък, но по-късно през деня срокът за връщане на парите бе удължен до 7 март.

Поставеният от Борисов ултиматум гласеше, че който не върне допълнително взетите суми ще бъде уволнен.

До изтичането на поставения срок бе съобщено, че единствено началникът на кабинета на екоминистъра Нона Караджова Владимир Стратиев е подал оставка, тъй като не е върнал бонусите си.

Сега обаче се оказва, че има членове на политически кабинети, които не са успели да върнат парите, но информацията за тях е била спестена, което поставя под въпрос дали няма още такива случаи.

Споделяне

Още по темата

Още от България