Шефът на КПКОНПИ е в отпуска, но "съгласува" по телефона

Снимка: Frognews

Шефът на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев е в отпуска, но е оставил инструкция действията на институцията да се съгласуват с него по телефона. Това става ясно от снимка на заповедта, с която Георгиев е упълномощил заместника си Антон Славчев да поеме функциите му временно, съобщи Frognews.

В заповедта е записано, че Славчев поема правомощията на началника си, както и функциите му по назначаване на служители за периода от 4 април до 21 май, когато очевидно Георгиев планира да се върне на работа.

В заповедта е добавено и следното изречение: "Решенията, които не са свързани с текущата работа на Комисията, да се съгласуват с мен по телефона".

От КПКОНПИ отказаха да коментират официално случая. Неофициално обаче служители на комисията обясниха, че това е стандартна бланка за подобна заповед. Под "решения, които не са свързани с текущата работа" се има предвид непланирани неща като покани за конференции и други подобни.

Пламен Георгиев бе принуден да излезе в отпуска заради скандала с имотите му. Проверки на Биволъ установиха, че има разминавания между посоченото от него в декларацията и данните от Имотния регистър. Първоначално Георгиев се опита да обясни разминаванията с грешка в нотариален акт. След това твърдеше, че не е декларирал терасата-покрив на тризонета си, защото била обща собственост.

След като премиерът Бойко Борисов заяви, че шефът на КПКОНПИ трябва или да си подаде оставката, или да излезе в отпуска, Георгиев се оттегли временно. Данъчните започнаха проверка на имотните му сделки. До момента резултати не са обявявани.

Споделяне

Още от България