Шефът на НАП Красимир Стефанов: Опитват се да ме респектират

Шефът на НАП Красимир Стефанов: Опитват се да ме респектират

Публикациите за покушения срещу мен не са безпочвени, заяви в петък директорът на НАП Красимир Стефанов. “Чак за атентати не знам, но за респектиране има информация“, обяви той пред бТВ. По думите му тази информация е отпреди месец и е била обсъдена с премиера Бойко Борисов, с двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков, както и с директора на ДАНС Цветелин Йовчев.

“Получих уверение от тях, че всички мерки са взети, така че моята сигурност и сигурността на колегите ми да бъде гарантирана“, допълни шефът на приходната агенция.

“Не знам кой е източникът на тези заплахи, факт е, че в момента правим много акции за ограничаване на източването на държавата“, каза той. "Говорих и с Тошко Тодоров (бел.ред зам.-директор на НАП) и останалите служители и се радвам на тяхното желание да не се отказват и да продължим с работата", коментира той.

Стефанов призна, че България още не е получила диска от Германия с имена на българи, притежаващи сметки в швейцарски банки. Изпълнителният директор на НАП обаче отказа да коментира дали знае имената на хората, притежаващи тайни сметки.

НАП проверява 260 футболисти от "А” група за произхода на доходите им, посочи той и съобщи, че в момента няма футболист, който да се осигурява на минимална заплата.

“По време на концерта на AC/DC нямаше фалшиви билети. Ние следихме и за посещаемостта, така че имаме някаква идея колко данъци ще внесат организаторите на концерта“, каза още Стефанов.

Проверките на заложните къщи не са приключили, защото в момента се изяснява произходът на някои от конфискуваните стоки. Има съмнения, че те са крадени, каза той.

"Тази година данъчната кампания беше успешна", поясни още Красимир Стефанов. Нямаше опашки в последните дни. Единствено има оплаквания за лошо отношение към хората, които подават данъчни декларации. Той обаче поясни, че има и обратното лошо отношение на хората към служителите на НАП.

"Аз съм започнал именно като служител на гише в данъчна служба и знам, че някои хора идват сърдити на всички и си го изкарват на служителя", допълни още данъчен номер едно в България.

Стефанов подчерта, че откакто той е директор в НАП, са уволнени над 30 служители и всичките са дадени на прокуратурата. Той предупреди, че до края на следващата седмица ще има още уволнени.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?