Шефът на ПИБ получи приза "Банкер на годината"

Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева получи приза "Банкер на годината" за 2001 г., който се дава от в. "Банкеръ" на ежегодната среща на Асоциацията на търговските банки. Тя се проведе днес в резиденция "Бояна".

Георгиева е избрана за носител на наградата заради осъществените сделки за привличане на външно финансиране, което надхвърля 70 млн. щатски долара. През тази година тя е успяла да привлече в българската икономика около 20 млн.щатски долара и да осигури за български фирми гаранции от САЩ за още толкова. Ръководената от Георгиева банка е увеличила депозитите на граждани и фирми от началото на 2001 г до края на септември от 123 млн. лв. до 250 млн. лв, се мотивират от "Банкеръ".

Вторият приз "Банкер на годината" е бил присъден на Франк Бауер, председател на Съвета на директорите на Българо-американската кредитна банка.

Специалната опция за евентуален бъдещ приз за първи път "Банкеръ" е присъдил на министъра на финансите Милен Велчев и неговия заместник Красимир Катев. Те са били номинирани за наградата заради пласираната за първи път емисия български еврооблигации. Статуетката си Велчев и Катев ще получат догодина, когато станат известни резултатите от начинанието.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?