Шефът на "Такси-С-Експрес" иска да бъде разпитан

Шефът на таксиметровата компания "Такси-С-Експрес" инж. Васил Славов иска да бъде разпитан, тъй като имало поръчка фирмата му да бъде унищожена. Желанието си да даде показания Славов прояви в понеделник в ефира на бТВ.

Преди няколко дни бившият парламентарен секретар в правителството на Жан Виденов и ексшеф в "Мултигруп" Пламен Николов каза, че когато Георги Първанов е бил лидер на БСП от негово име е ходатайствано Алексей Петров да овладее "Такси-С-експрес" и да превърне компанията във партийно ДОТИ (Дирекция оперативно-техническо издирване в МВР, която се занимава с проследяване). Самият Първанов отрече това твърдение.

Васил Славов също отхвърли твърденията на Николов и подчерта, че за 20-те години, откакто е в компанията, и за 18-те, в които е изпълнителен директор, не е чувал такива лъжи.

"Аз имам над 1200 таксита, над 10 000 шофьори са минали от 2001 насам – има текучество, няма как да стане това, което твърдят – да оборудваме с видео и аудио техника за подслушване", каза директорът на таксиметровата фирма.

Той се пошегува, че ако е способен да създаде подобна организация и структура, по-добра от тази в МВР, трябва да го поканят за зам.-министър.

"Познавам Алексей Петров от 2001 г. от Съюза за стопанска инициатива, където той беше изпълнителен директор и съм единственият човек, който признава, че го познава”, допълни Славов.

Той заяви, че един от акционерите в таксиметровата компания, с дял от 51%, е юридическо лице, свързано с приятелката на Алексей Петров - Ива.

По думите на Славов, покойният вече бивш член на Висшия съвет на БСП Илия Божинов работил около 6 месеца в компанията - поканен бил като експерт при сключването на една от най-важните сделки. След това е предложен за шеф на борда на директорите.

"Когато това се случи, той съвсем открито заяви, че е изпълнил задачата на БСП – да оглави фирмата", добави Славов, но уточни, че от централата на партията са отрекли.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?