Шефът на ЦРУ е посетил Москва в началото на месеца

Джон Бренан

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Джон Бренан е посетил Москва в началото на месеца. Това съобщи Ройтерс, цитирайки руската агенция Интерфакс. Тя пък се позовава на изявление пред журналисти на руския заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов.

Бренан е имал срещи в руската Федерална служба за сигурност и в други ведомства. Визитата му обаче не е била свързана с решението на Москва да започне изтегляне на силите си от Сирия, посочи Сиромолотов.

Той съобщи, че в най-скоро време ще посети Белгия. "Имаме какво да обсъдим", отбеляза Сиромолотов. "Контактите бяха прекъснати по тяхна инициатива. Ще се опитаме да ги възстановим", каза той и добави, че по време на посещението си ще разговаря с върховния представител на Европейския съюз за общата външна политика и сигурността и заместник-председател на Европейската комисия Федерика Могерини, както и с координатора на ЕС за противодействие на тероризма. Ресорът на Сиромолотов като заместник-министър на външните работи на Руската федерация е борбата с тероризма.

Споделяне

Още от Свят