Шефът на ВИС пръв постави цветя на ковчега на Фатик

Два часа продължи ритуалът по погребението на Филип Найденов - Фатик, разстрелян във вторник по обед на централно софийско кръстовище. Стотина близки, приятели и партньори на сочения от спецслужбите за митичен търговец на оръжие и дрога, дойдоха да изпратят тленните му останки на гробищата в Бояна.

Пръв голям венец върху белия ковчег, в който бе положено тялото на Фатик, постави президентът на ВАИ Холдинг (бившата ВИС) Георги Илиев, следван неотлъчно от охраната си, предаде БНР. Пред тленните останки на митичния търговец на оръжие и синтетична дрога, според спецслужбите, се поклониха и Димитър Джамов, срещу когото през последната година имаше поредица от неуспешни атентати, както и роднини на Киро Японеца, сочен от службите също за наркобос. За Японеца се твърди, че в момента е извън България.

На погребението дойдоха шефът на пресслужбата на БСП правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски, шефът на футболен клуб "Славия" Венци Стефанов, борецът Боян Радев, както и певицата Мария Грънчарова.

Малко след 14 ч. ковчегът с тялото на Фатик бе положен точно до гроба на баща му Исмет Шабан, който преди 1989 г. съвместно с държавната фирма "Кинтекс" изнасяше нелегално оръжие и наркотици и който остави бизнеса на сина си. Фамилията Фатик притежава голям парцел в Боянските гробища. На погребението, извършено по мюсюлмански обичай, беше съпругата на убития Адриана и двете му деца. Майката на малкия Фатик бе докарана с линейка на университетската болница "Св. Екатерина".

Част от некролога за Фатик, поставен на входа на гробищата, гласи: "Отиде си в разцвета на най-хубавите си години, покосен от куршумите на злодей-убиец, когато искаше да направи много за подобряване живота на хората в своята любима България".

Споделяне

Още от България